E. Wolters Timmerwerken & Dakpannen leggen

Het pannen leggen op een dak is een belangrijke klus, een foutje kan ervoor zorgen dat uw lekkage of nog ergere problemen krijgt. Het dak is een heel belangrijk onderdeel van uw huis, het is dus zaak om het pannen leggen van de dakpannen door een professional uit te laten voeren. Bij het pannen leggen op het dak werken we volgens de volgende methode;

Allereerst maken we een latwerk op het houten skelet van het dak, bestaande uit tengellatten en panlatten. De tengellatten zijn de verticale latten waarop de panlatten gemonteerd worden. De panlatten zijn de latten waarop de dakpannen op rusten. Het is van belang dat alles heel nauwkeurig uitgemeten is, aangezien alles zeer precies moet passen. Nadat het latwerk gereed is, starten we met het leggen van de pannen. Zodra de dakpannen liggen, werken we het geheel af zodat het dak er mooi uit ziet én er mooi uit blijft zien, ook tijdens en na een storm!

Dakpannen vervangen

Als u één of meerdere kapotte dakpannen heeft, is het van belang deze zo snel mogelijk te laten vervangen. Vaak zijn de oude dakpannen nog in prima conditie en kunnen we volstaan met het vervangen van de kapotte dakpannen. In sommige gevallen is het beter om een dampdoorlatende folie aan te brengen en de panlatten te vernieuwen. U kunt dan weer jaren genieten van een betrouwbaar dak tegen de fractie van de kosten die de vervanging van het pannendak met zich brengt.

Als de problemen iets erger zijn (bij ernstige lekkage en rot) is het echter aan te bevelen het gehele pannendak te laten vervangen. Met de nieuwste technieken op het gebied van isoleren kan u dit in de loop der jaren zelfs flink laten besparen op uw stookkosten. Met alle genoemde gevallen hebben wij jarenlang ervaring.