E. Wolters Timmerwerken & HSB Elementen

HSB staat voor houtskeletbouw, een manier van werken die de laatste jaren steeds vaker wordt toepgepast. Bij houtskeletbouw wordt het skelet van het gebouw gemaakt van (vuren) hout. Aan de buitenzijde van het gebouw wordt over het algemeen met stenen gewerkt, aan de binnenzijde in de meeste gevallen met gipsplaten. Het werken met HSB elementen heeft een groot aantal voordelen; voor woninguitbreidingen maar ook voor gehele woningen.

Voordelen Houtskeletbouw

Het werken met houtskeletbouw elementen is een moderne, flexibele en energiezuinige manier van werken. Door het werken met geprefabriceerde elementen is het uitbreiden van een woning snel uit voeren en financieel aantrekkelijk. Aangezien het gewicht van een HSB bouwwerk slechts 25 tot 30 procent bedraagt van een vergelijkbaar uit steen opgetrokken bouwwerk is het mogelijk om met een lichtere fundering te werken. Tevens maakt het lage gewicht het mogelijk om een extra bouwlaag op bestaande gebouwen aan te brengen zonder hiervoor de fundering te hoeven aanpassen.

 

Daarnaast is houtskeletbouw perfect voor prefabricage. Hierbij worden alle elementen vantevoren in de fabriek gefabriceerd waarna de elementen op de bouwplaats geplaatst en afgewerkt worden. Door deze manier van werken is de inzet van materieel op de bouwplaats minimaal, dit maakt deze methode bijzonder geschikt voor projecten met weinig ruimte.

 

Een ander voordeel is het feit dat houtskeletbouw een droge bouwmethode is. Hierdoor is bouwvocht nauwelijks aanwezig en behoeft de woning niet drooggestookt te worden.

Mogelijkheden Houtskeletbouw

E. Wolters Timmerwerken kan voor u uw hele huis op basis van houtskeletbouw bouwen, van de wanden tot de daken. Daarnaast bouwen wij onder andere ook dakkapellen of serre’s met behulp van hsb elementen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan nu contact met ons op!